Statybos leidimų ir statybos valstybinės priežiūros informacinės sistemos „Infostatyba“ modernizavimo projektas, kurį šiuo metu vykdo Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos, leis sudaryti galimybes visuomenei dar patogiau naudotis šia sistema. 

Bus sukurta su statybos dokumentų išdavimu ir statybos valstybine priežiūra susijusi sudėtinė elektroninė paslauga pagal gyvenimo įvykį „Statau namą“. Ji apims 5 naujas ir 13 modernizuojamų elektroninių paslaugų. 

Naudojantis „Infostatyba“, statybos procesą bus galima pradėti nuo elektroninio vedlio pasiūlytų paslaugų, pavyzdžiui, pateikti prašymą prisijungimo sąlygoms gauti. Jas gavus, „Infostatyba“ pasiūlys kitas paslaugas, kurios gali būti aktualios. Pavyzdžiui, pateikti prašymą išduoti statybą leidžiantį dokumentą (SLD). Šis prašymas bus užpildytas sistemoje kaupiamais duomenimis, o paslaugos gavėjui reikės jį papildyti trūkstamais duomenimis arba tik patvirtinti prašymo teikimą. 

Tokia vientisa paslauga su nepertraukiama veiksmų eiga labai palengvins naudojimąsi „Infostatyba“. Vieną sudėtinę paslaugą sudarys ne mažiau kaip penkios paslaugos. Tai prašymai išduoti prisijungimo sąlygas, specialiuosius reikalavimus ir SLD, pranešimas apie statybos pradžią ir statybos proceso dalyvių pasamdymą, taip pat prašymai išduoti pažymą apie statinio statybą be nukrypimų nuo esminių statinio projekto sprendinių, išduoti statybos užbaigimo aktą (ar patvirtinti deklaraciją apie statybos užbaigimą), registruoti nekilnojamąjį turtą. 

2021 m. sausio 1d. įsigalios naujos redakcijos informacinės sistemos ,,Infostatyba“ nuostatai, kuriuos patvirtino aplinkos ministras Kęstutis Mažeika. 

Šios sistemos elektroninės paslaugos bus teikiamos per Aplinkos ministerijos šiuo metu kuriamus Topografijos, inžinerinės infrastruktūros, teritorijų planavimo ir statybos elektroninius vartus.